Masz pytania? Zadzwoń!

(+48) 77 457 75 99 lub NAPISZ DO NAS

 
Artykuły
Zobacz wszystkie artykuły...
Zmiana stawek VAT od 01.04.2024

Na stronie Ministerstwa Finansów pojawił się komunikat, w którym poinformowano o decyzji o nieprzedłużaniu po 31 marca 2024 r. okresowego obniżenia stawki VAT na podstawowe produkty spożywcze

 

Kasa fiskalna za 300 zł?

Ceny kas fiskalnych wahają się średnio od ok. 1300 - 3000 zł netto, a drukarek fiskalnych od ok. 2000 - 3500 zł netto. Czy to jest całkowity i realny koszt zakupu? A może da się kupić kasę fiskalną za 300 zł? Sprawdź jaki jest realny koszt zakupu kasy fiskalnej...

Produkt dnia
ACLAS KOS_ON - Kasa ONLINE
ACLAS KOS_ON - Kasa ONLINE

1 536,27 zł

1 249,00 zł

Karta zbliżeniowa Mifare Be-Tech z nadrukiem
Karta zbliżeniowa Mifare Be-Tech z nadrukiem

4,31 zł

Cena regularna: 4,92 zł

Najniższa cena: 4,92 zł

3,50 zł

Cena regularna: 4,00 zł

Najniższa cena: 4,00 zł
szt.
Kasa fiskalna - Elzab K10 ONLINE
Kasa fiskalna - Elzab K10 ONLINE

1 900,00 zł

Cena regularna: 2 078,70 zł

Najniższa cena: 2 078,70 zł

1 544,72 zł

Cena regularna: 1 690,00 zł

Najniższa cena: 1 690,00 zł
Zestaw POS SOGA XS - super oferta!!!
Zestaw POS SOGA XS - super oferta!!!

5 448,90 zł

4 430,00 zł

szt.
Zestaw P20 - 20 szt - pager/coaster
Zestaw P20 - 20 szt - pager/coaster

1 843,77 zł

Cena regularna: 2 212,77 zł

Najniższa cena: 1 832,70 zł

1 499,00 zł

Cena regularna: 1 799,00 zł

Najniższa cena: 1 490,00 zł
szt.
Waga etykietująca DIGI SM-5100EV
Waga etykietująca DIGI SM-5100EV

5 805,60 zł

4 720,00 zł

szt.
Zestaw: Kompletne stanowisko POS dla gastronomii
Zestaw: Kompletne stanowisko POS dla gastronomii

12 863,34 zł

10 458,00 zł

Oprogramowanie dla gastronomii Gastro POS

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: ok. 1 dzień roboczy
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 2 447,70 zł 2447.70
Cena netto: 1 990,00 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena średnia: 2.72414
Producent: SOFTECH
Kod produktu: Gastro POS

Opis

Największe zalety:
  • Graficzna prezentacja karty menu z podziałem na grupy, np. zupy, obiady, desery, napoje zimne, itp.
  • Sprzedaż na rachunkach otwartych (np. restauracja) lub w trybie szybkiej sprzedaży (np. fast-food)
  • Możliwość kończenia sprzedaży za pomocą paragonu fiskalnego, faktury VAT lub rachunku niefiskalnego
  • Kontrola dostępu każdego pracownika wraz z podziałem uprawnień
  • Współpraca z modułem rozliczania stanów magazynowych Gastro SZEF, oraz modułem recepcji hotelowej CHART Hotel
Typowe zastosowanie:
  • średnie i duże placówki gastronomiczne, którym zależy na szybkiej obsłudze lub sprzedaży na rachunkach otwartych
  • lodziarnie, kawiarnie, puby, restauracje, hotele
Zobacz również:
  • Terminale POS
  • Drukarki bonowe
  • Pagery
  • Poradnik zakupow
  • Wagi sklepowe
  • Usługi
  • Przepisy fiskalne
  • Schemat zastosowania

Gastro POS to oprogramowanie dla gastronomii stworzone głównie pod ekrany dotykowe i terminale POS. Zastępuje tradycyjną kasę fiskalną umożliwiając stworzenia graficznej prezentacji menu sprzedaży lokalu gastronomicznego, sprzedaż na rachunkach otwartych, rezerwację stolików, rachunki fiskalne i niefiskalne oraz wystawianie faktur VAT.

Obsługa programu została maksymalnie uproszczona, a użytkownik ma możliwość wyświetlenia wszystkich potraw sprzedawanych w lokalu w postaci graficznej na ekranie, z podziałem na grupy, np. zupy (w skład grupy wchodzą: zupa pomidorowa, zupa ogórkowa, rosół, itp.), dania mięsne (w skład grupy wchodzą: schabowy z ziemniaczkami, pieczeń, rolada wołowa, itp.).
Dzięki dowolnemu podziałowi sprzedawanych potraw i przynależności do dowolnej grupy, obsługa nie potrzebuje zapamiętywać kodów PLU produktów jak to ma miejsce przy tradycyjnej kasie fiskalnej, ponieważ w programach gastronomicznych wszystko jest wyświetlane na ekranie w postaci nazw towarów. Można śmiało stwierdzić że osoba potrafiąca czytać, po 10 minutowym przeszkoleniu może pracować na systemie sprzedaży Gastro POS.

Kupując program musimy pamiętać o tym że licencja jest na 1 stanowisko pracy. Im więcej stanowisk sprzedaży Gastro POS tym cena jednostkowa niższa.

Najważniejsze funkcje programu Gastro POS

Obsługa programu poprzez ekran dotykowy lub za pomocą myszki

  • identyfikacja kelnera kodem (wpisywanym z palca) lub kartą magnetyczną,
  • zakładanie nowych rachunków na stoły, osoby lub grupy (możliwość przydzielania różnych rabatów),
  • zmiana obsługi rachunku (przekazanie rachunku innemu kelnerowi),
  • łączenie lub dzielenie rachunków (np. każdy klient płaci za siebie),
  • otwieranie rachunków na wynos z dostawą lub bez (np. automatyczne doliczanie opakowania do pizzy),
  • stały podgląd rachunku, możliwość wydrukowania rachunku wstępnego,
  • całość menu na klawiszach bezpośredniego dostępu z możliwością dzielenia na grupy i możliwością przypisana zdjęć,
  • graficzna prezentacja lokalu – rozrysowany układ stolików w lokalu (możliwość stworzenia dowolnej ilości sal obsługi),
  • dodatkowo możliwość bonowania za pomocą kodu PLU oraz czytnika kodów kreskowych (np. chipsy, paluszki),
  • możliwość tworzenia towarów typu zestaw, przechodząc przez wcześniej zdefiniowane grupy program pozwala na wybór poszczególnych produktów z danej grupy w czasie bonowania. Np. wybieramy zupę, następnie wybieramy drugie danie w kolejnym kroku program pyta o wybór napoju i np. deseru. Stworzona tak kompozycja może być zawsze w stałej cenie lub cenie zależnej od wybranych potraw – zależnie od konfiguracji.
  • możliwość korygowania rachunków przed i po wydrukowaniu zamówienia (system uprawnień do wykonania korekt),
  • możliwość połączenia dowolnej ilości stanowisk sprzedaży (możliwość otwarcia rachunku na jednym stanowisku, a jego zakończenie na innym stanowisku POS w lokalu)
  • rejestracja czasu pracy personelu,


Automatyczna informacja dla kuchni lub baru

  • wydruk zamówień na drukarkach zamówień w kuchni i barze (informacja który kelner złożył zamówienie, na który stolik, co zostało zamówione, wraz z dodatkowymi opisami dla kucharzy, np. bez soli, frytki zamiast ziemniaków, itp.)
  • możliwość połączenia z systemem audiowizualnym (graficzna prezentacja zamówień na ekranie w kuchni)


Elastyczne kształtowanie cen

  • 4 poziomy cen oraz funkcja happy hours (automatyczne zmiana cen o zaprogramowanej godzinie),
  • możliwość zaprogramowania cen zależnych od dnia tygodnia i pory dnia (np. w środę i piątek w godz. 15:00-17:00 piwo w cenie 4 zł, we wtorek od 13:00-17:00 - 4,5zł, we wtorek od 17:00-22:00 - 6 zł),
  • rabaty, tzw. „z ręki” oraz obsługa kart rabatowych, np. rabat zależny od grupy towarowej (grupa piwo - 6%, grupa dania obiadowe - 12%, itp.);
  • narzuty, tzw. „z ręki” lub automatyczne przy kończeniu rachunku np. serwisy hotelowy po godz. 22:00 (+20%),


Łatwe wprowadzanie modyfikacji

  • modyfikacja potraw - zastąpienie jednego składnika potrawy innym np. frytki zamiast ziemniaków,
  • możliwość zdefiniowania grupy dodatków do danej potrawy,
  • dodatkowe informacje - wydruk informacji dla kuchni np. bez soli, przysmażone, itd.,


Współpraca z systemami hotelowymi i specjalistycznymi urządzeniami

  • współpraca z systemami hotelowymi CHART Hotel, FIDELIO, SIHOT i inne,
  • współpraca z automatycznymi dozownikami piwa, napoi i alkoholi firm HARTEK, DRINKOMAT, EUREKA BarCent 305
  • współpraca z wagami elektronicznymi (np. ryba na wagę),
  • współpraca z bonownikami kelnerskimi (przenośne bezprzewodowe notesy elektroniczne) – realizacja zamówień bezpośrednio przy stoliku bez konieczności podchodzenia do komputera,
  • Współpraca z systemem monitoringu zainstalowanym w lokalu - do obrazu z kamery dokładana jest informacja o aktualnie wykonywanych operacjach w systemie Gastro POS (przydatne w lokalach typu Fast-Food). Możemy sprawdzić czy kelnerka wydając np. piwo, bonuje właściwy towar.


Obsługa różnych form płatności

  • różne formy płatności - gotówka, karty kredytowe, czeki, bony i inne
  • płatność kartą magnetyczną - wewnętrzna sprzedaż bezgotówkowa polegająca na wykupieniu przez klienta na wstępie do lokalu
    magnetycznej karty depozytowej z określonym limitem (zastosowanie np. w dyskotece, klienci nie posługują się gotówką w lokalu)
  • zakończenie rachunku paragonem fiskalnym, fakturą VAT lub rachunkiem niefiskalnym (rozchód towarów na użytek własny)
  • możliwość przerzucenia rachunku do recepcji hotelowej,
  • płatność kartą magnetyczną - wewnętrzna sprzedaż bezgotówkowa polegająca na wykupieniu przez klienta na wstępie do dużego rozległego lokalu magnetycznej karty depozytowej z określonym limitem,
  • wydruk rachunków blankietowych na specjalizowanych drukarkach rachunków: CITIZEN CBM-820, EPSON TM-U295 lub typowych drukarkach atramentowych i laserowych,
  • zakończenie rachunkiem wstępnym (do zaakceptowania przez klienta w eleganckich lokalach), paragonem fiskalnym, fakturą,


Pizzerie i lokale typu fast food

  • zamawianie pizzy dzielonej na części, z możliwością dodawania i odejmowania składników – automatyczna zmiana ceny
  • automatyczna identyfikacja rozmówcy przy sprzedaży na wynos (np. pizzerie) oraz pełna historia obrotów tego klienta oraz należnych klientowi rabatów
  • automatyczne doliczanie kosztu dostawy w zależności od wielkości rachunku i rejonu dostawy (np. ulicy)
  • tryb szybkiej sprzedaży dla lokali typu fastfood, możliwość dostosowania wyglądu ekranu i rozłożenia towarów i grup


Niskie koszty szkoleń

  • możliwość zdefiniowania w systemie kelnera jako ucznia - szkolenie personelu (symulacja sprzedaży bez wpisów do prawdziwej bazy danych i wydruków paragonów)
  • przejrzyste menu z podziałem na grupy nie wymaga uczenia się kodów PLU


Współpraca z drukarkami fiskalnymi

  • program współpracuje z większością drukarek fiskalnych takich firm jak: NOVITUS, POSNET, ELZAB, EMAR, INNOVA, TORELL, FAREX
  • możliwość podłączenia kilku stanowisk sprzedaży do jednej drukarki fiskalnej


Współpraca z terminalami płatniczymi

  • Program Gastro POS współpracuje z następującymi terminalami kart płatniczych: TRANZ, CELTO, MPAY, 9000i


Raporty sprzedaży

System Gastro POS posiada bardzo bogaty moduł raportujący - możliwość wykonania raportów z aktualnej zmiany, jak i ze zmian archiwalnych między innymi:

  • rejestr VAT
  • raport kasowy
  • raport kelnerski
  • raport utargów
  • raport o udzielonych rabatach
  • raport wykonanych storn
  • raport sprzedaży wg PLU
  • raport sprzedaży wg grup towarowych
  • raport sprzedaży na karty rabatowe

Dodatkowe moduły i interfejsy do programu Gastro POS

Program Gastro POS posiada wiele modułów (dodatkowo płatne) rozszerzających możliwości programu. Chęć wykorzystania którejkolwiek z poniższych funkcji wymaga dokupienia odpowiedniego modułu:

  • obsługa automatycznych dozowników piwa, np. HARTEK, DRINKOMAT, EUREKA BarCent 305
  • współpraca z dowolnym programem hotelowym np. FIDELIO, SIHOT, (nie potrzebne do Chart Hotel),
  • interfejs wagi elektronicznej, np. CAS, MEDESA, AXIS, FAWAG S.A.
  • interfejs terminali kart płatniczych (nie dotyczy terminali przenośnych),
  • moduł dostaw na telefon "deliwerka", np. identyfikacja osoby dzwoniącej, automatyczne dobonowywanie opakowania do pizzy na wynos, automatyczne doliczanie kosztu dostawy w zależności od adresu
  • podgląd sali przez kierownika - dodatkowa licencja Gastro POS dla menagera umożliwiająca przeglądanie i generowanie raportów, bez możliwości zamykania rachunków
  • system audiowizualny do realizacji zamówień w kuchni - zamówienia wyświetlane na ekranie monitora zamiast wydruków na drukarce zamówień


DOSTAWY NA TELEFON (DELIWERKA)


Połączenie programu GastroPOS z centralami SLICAN tworzy kompletny system realizacji zamówień potraw przez telefon. Dzięki zastosowaniu naszego systemu weryfikacja zamówienia odbywa się automatycznie, pozwalając jednocześnie na premiowanie stałych klientów. Program GastroPOS został wyposażony w mechanizm wczytywania mapy terenu dostawy , który umożliwia rozpoznawanie poprawności adresu dostawy podawanego przez klienta oraz wprowadzanie komentarzy na temat poszczególnych lokalizacji. Program weryfikuje oraz zapamiętuje wszystkich klientów kierując się numerem telefonu podawanym przez klienta. Pozwala to unikać oszustw oraz jednocześnie rozpoznawać stałych klientów, których można premiować różnego rodzaju rabatami lub innymi formami promocji. Nasi klienci potwierdzają wysoką skuteczność i poprawność rozwiązania.
Stosując go, firmy gastronomiczne uzyskują następujące korzyści :

  • szybka i pewna identyfikacja klienta poprzez numer telefonu
  • Brak kosztów oddzwaniania do klienta
  • Zmniejszenie ilości oszustw
  • Szybka i sprawna realizacja dostaw

Dane techniczne

Przeznaczenie programu Stanowisko sprzedaży POS - lokal gastronoczminy

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Akcesoria dodatkowe

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne), pod warunkiem że nie zawierają treści reklamowych (do innych produktów/stron) lub obraźliwych

Co wybrać
 

Nie wiesz który produkt wybrać?

Skorzystaj z przygotowanego poradnika, w którym opisano najistotniejsze różnice między produktami oraz praktyczne wskazówki dla kupujących. Dowiesz się na co zwracać uwagę przy zakupie m.in. kasy fiskalnej, wagi sklepowej oraz innych produktów z naszej oferty.

zobacz więcej Poradnik kupującego

 

Blog chmura tagów
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl